Corona-maatregelen

Laatste update: 21 juni 2021

infographic logopedie corona

Hoe gaan wij om met het coronavirus?

Bij Logopedie Centrum Groningen volgen we de ontwikkelingen rondom COVID-19 (coronavirus) op de voet. De gegeven adviezen om de verdere verspreiding hiervan in te dammen, nemen wij ter harte. Samen met je behandelend logopedist beslis je of je behandeling op de praktijklocatie zal plaatsvinden of online.

Wij volgen allemaal de adviezen van het RIVM omtrent extra hygiëne:

– Wij schudden geen handen, maar begroeten je met een lach!
– Voorafgaand aan de afspraak willen we graag dat je je handen met zeep en/of desinfecterende handgel reinigt. Voorzieningen hiervoor zijn aanwezig in de praktijk. Ook je logopedist zal haar handen reinigen voorafgaand aan de afspraak.
– Tijdens de behandeling bewaren we zoveel mogelijk afstand.

Welke afspraken gelden er in de praktijk?

– Kom niet te vroeg naar de afspraak toe. Er is nu bijvoorbeeld geen speelgoed aanwezig om de wachttijd te verkorten. Wanneer je te vroeg bent, wacht dan even in de auto of loop even een rondje tot het tijd is voor de afspraak. Zorg ervoor dat je niet langer dan 5 minuten in de wachtkamer hoeft plaats te nemen. Je logopedist zal ervoor zorgen dat de behandeling stipt op het afgesproken tijdstip start.
– Kies 1 plaats in de wachtkamer uit en blijf daar zitten gedurende het wachten.
– Houd ook op de trap rekening met voldoende afstand en wacht op elkaar.
– Gebruik de lift alleen als dat nodig is.
– Toiletgang in de praktijk willen we zoveel mogelijk beperken. Ga voorafgaand aan de behandeling thuis naar het toilet.

Wanneer mag ik niet naar de praktijk komen?

Heb je een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen:

– Neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
– Heb je in de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
– Heb je huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
– Is er bij jouzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Is het antwoord op een of meer van deze vragen ‘ja’, dan kun je niet naar de praktijk komen. We verzoeken je om dan contact op te nemen met je logopedist (via mail of telefoon) om door te geven dat de behandeling online gegeven moet worden. Ook als je geen klachten hebt, maar liever niet naar de praktijk wil komen, kan je de logopedische behandeling online blijven volgen.

Als je logopedist klachten heeft van neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts zal zij thuis blijven en vindt de afspraak online plaats.

Hoe werkt online logopedie?

Eigenlijk zijn het gewone afspraken zoals we altijd in de praktijk hadden, maar dan op afstand. Dit kan middels videobellen of een telefonisch consult. We bespreken je klachten, geven adviezen en oefenen samen om zo snel mogelijk tot verbetering te komen. Online logopedie wordt zowel voor kinderen als volwassenen ingezet. Online logopedie wordt vergoed vanuit de basisverzekering door de zorgverzekeraars. Bij volwassenen vallen de kosten hiervoor wel onder het eigen risico, net als bij de ‘gewone’ afspraken.

Aanmelden

Bij problemen op het gebied van adem, stem, spraak, slikken en taal kan je je gewoon bij ons aanmelden. Dit kan bij alle zorgverzekeraars zonder tussenkomst van de huisarts, via de Directe Toegankelijkheid Logopedie (DTL). Je kunt telefonisch of via de website een eerste afspraak maken voor jezelf of iemand anders.

Ons team staat ook bij vragen voor je klaar. De praktijk is alle werkdagen bereikbaar op 050 – 313 23 89 of via het contactformulier.