Corona-maatregelen

Laatste update: vrijdag 5 juni 2020

infographic logopedie corona

Hoe gaan wij om met het coronavirus?

Bij Logopedie Centrum Groningen volgen we de ontwikkelingen rondom COVID-19 (coronavirus) op de voet. De gegeven adviezen om de verdere verspreiding hiervan in te dammen, nemen wij ter harte.

Begin mei is aangekondigd dat de reguliere paramedische zorg weer kan worden opgepakt onder strikte voorwaarden. Dit betekent dat behandeling in de praktijk weer mogelijk is, indien dat noodzakelijk is. Als je graag weer een keer een reguliere afspraak in de praktijk maakt, kun je dit aangeven bij je logopedist. Er wordt dan in overleg bepaald wat de mogelijkheden zijn.

Wij volgen allemaal de adviezen van het RIVM omtrent extra hygiëne:
• Wij schudden geen handen, maar begroeten je met een lach!
• Voorafgaand aan de afspraak willen we graag dat je je handen met zeep en/of desinfecterendehandgel reinigt. Voorzieningen hiervoor zijn aanwezig in de praktijk. Ook je logopedist zal haar handen reinigen voorafgaand aan de afspraak.
• Tijdens de behandeling bewaren we zoveel mogelijk afstand.

Het uitgangspunt is nog steeds dat we de behandelingen zoveel mogelijk op afstand uitvoeren, dus via online logopedie.

Hoe werkt online logopedie?

Eigenlijk zijn het gewone afspraken zoals we altijd in de praktijk hadden, maar dan op afstand. Dit kan middels videobellen of een telefonisch consult. We bespreken je klachten, geven adviezen en oefenen samen om zo snel mogelijk tot verbetering te komen. Online logopedie wordt zowel voor kinderen als volwassenen ingezet. Online logopedie wordt vergoed vanuit de basisverzekering door de zorgverzekeraars. Bij volwassenen vallen de kosten hiervoor wel onder het eigen risico, net als bij de ‘gewone’ afspraken.

Aanmelden

Bij problemen op het gebied van adem, stem, spraak, slikken en taal kan je je gewoon bij ons aanmelden. Dit kan bij alle zorgverzekeraars zonder tussenkomst van de huisarts, via de Directe Toegankelijkheid Logopedie (DTL). Je kunt telefonisch of via de website een eerste afspraak maken voor jezelf of iemand anders.

Samen gaan we ervoor!

We hebben er het volste vertrouwen in dat we samen op een prettige wijze de behandelingen kunnen voortzetten. Met elkaar maken we het beste van! Op deze manier hopen we als praktijk bij te dragen aan het verminderen van de verspreiding van het virus.
We begrijpen dat deze nieuwe en unieke situatie vragen oproept. Ons team staat ook bij vragen voor je klaar. De praktijk is alle werkdagen bereikbaar op 050 – 313 23 89 of via het contactformulier.